Maailmankansalaisuus

 

siivoustalkoot

Let´s get global -hanke haastaa tarttumaan yhdessä kiinni globaaleihin kehityskysymyksiin. Samalla rakennetaan kehityskumppanuutta pohjoisen ja etelän nuorten välillä. Kuvassa siivotaan yhdessä Kampalan kaupunkipakolaisten kanssa slummia tammikuussa 2018 hankkeen verkostoitumismatkalla Ugandassa.

 

Let´s get global hankkeessa tavoitellaan maailmankansalaisen tietojen ja taitojen vahvistamista

Let´s get global -hankkeen tavoitteena on oppia maailmankansalaisen tietoja ja taitoja. Maailmankansalaisen tietoihin ja taitoihin kuuluu ymmärtää YK2030 kestävän kehityksen tavoitteiden mukaista toimintaa. Siihen kuuluu myös globaalin vastuun ottaminen ja kantaminen ja pyrkimys rakentaa parempaa maailmaa.

Kompetenssikukkanen_362x315

Maailmankansalaisuuden kompetenssikukka kuvaa maailmankansalaisen eri osaamisalueita. Lähde: Opetushallitus.

Let´s get global -hankkeessa verkostoidutaan globaalien ongelmien ratkaisemiseksi yhdessä. Samalla kehitetään kotikansainvälisyyskasvatuksen tueksi globaalikasvatuksen materiaaleja.

Let´s get global -hankkeen ensimmäisessä vaiheessa toteutettiin GlobaalikasvatusTET, jossa tutustuttiin globaalien kehityskysymysten parissa työskenteleviin järjestöihin ja verkostoiduttiin niiden kanssa. GlobaalikasvatusWORKSHOPISSA Suomen Pakolaisavussa järjestettiin myös workshop, jossa työstettiin järjestölle ja koulujen yhteistyötä.

Lisäksi tutustuttiin kulttuuriantropologien käyttämää etnografiseen tutkimusmenetelmää, jonka avulla voidaan oppia ja ymmärtää syvemmin kulttuurisia merkityksiä. Menetelmää sovellettiin YK2030 kestävän kehityksen ryhmätyössä.

Jyväskylän Let´s get global -tapaamisessa otettiin ensimmäisen kerran SKYPE-yhteys Ugandaan kampalaan Planin Smart up factoryn nuoriin. Heidän kanssaan hankkeen aikana on rakennettu ja syvennetty kehityskumppanuutta ja ratkottu Yk2030 kestävän kehityksen kysymyksiä.

WP_20170519_14_00_54_Pro

Vaikuttaminen ja viestintä ovat tärkeä maailmankansalaisen taitoja. Let´s get global -hankkeessa tutustuttiin keväällä 2017 median ja globaalien kehityskysymysten parissa toimivien järjestöjen työhön ja viestintään. YLE-vierailulla kuunnellaan Syyrian pakolaisuutta avaavan dokumentin syntytaustoja.

 

 

Sierra Leone -projekti kasvatti maailmankansalaisia

Sierra Leone -projektin tavoitteena on auttaa pohjoisen ja etelän nuoria kasvamaan maailmankansalaisina.

Sierra Leone -projektin aikana vaasalaiset nuoret pitävät Maailmankansalainen -blogia, jossa käyvät läpi odotuksiaan ja hankkeen aikana oppimiaan asioita. Samalla tarjoutuu tilaisuus pohtia, mitä maailmankansalaisuus on omalla kohdalla ja mitä se merkitsee maailman köyhimpien nuorten kohdalla. Mitä taitoja maailmankansalaisuus edellyttää?  Onko kaikkien taitojen perusta sittenkin lukutaidossa?

 

WP_20140402_10_17_52_Pro

Sierra Leonessa hankematkalla keväällä 2014 maailmankansalaisen taitoja opittiin kohdattaessa Suomen pakoalisavun työharjoittelupaikoissa työskenteleviä nuoria sierraleonelaisia.

 

Sierra Leone -projektin Maailmankansalainen-blogin kirjoitukset löytyvät täältä:

https://letsgetglobalblog.wordpress.com/category/maailmankansalaisen-blogi/

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s