Let´s get global -ryhmät

Let´s get global -hankkeen aikana on perustettu Let´s get global -ryhmiä, joihin on rekrytoitu mukaan opiskelijoita. Ryhmien toiminnassa on hyödynnetty Planin Smartup Factoryn toimintaperiaatteita, joissa korostuvat osallistaminen ja vaikuttaminen sekä yhdessä innovointi ja tekeminen.

WP_20180116_17_41_25_Pro (2)

Planin Smartup Factoryn -toimintaperiaatteet.

Ryhmiin on pyritty rekrytoimaan mukaan maahanmuuttajataustaisia nuoria. Lisäksi ryhmät pyrkivät löytämään keinoja siihen, miten nuoret voivat olla toistensa tukena, jotta opiskelun esteet, kuten yksinäisyys ja syrjäytymisriski vähenisivät.

Ryhmien tavoitteena on edistää laajasti Agenda2030 tavoitteiden toteutumista omissa kouluissa ja olla mukana toimeenpanemassa globaalikasvatuksen käytäntöjä. Ryhmät ovat kertoneet myös kouluissa Ugandassa kokemastaan ja näkemästään koulun muille opiskelijoille ja kouluissa vierailleille ulkomaalaisille vierailijoille. Ryhmät ovat aktiivisesti keränneet varoja myös Planin Smartup Factryn terveyssidekampanjaan, mutta myös Caring Handsille ja Suomen Pakolaisavulle. Lisäksi on tehty kansalaisaloite muovijätteen kierrättämisen edistämiseksi Suomessa.

llg009

Helsingin, Jyväskylän ja Vaasan Let´s get global -ryhmäläisiä koolla Vaasassa Let´s get global -päivillä syksyllä 2018.

Mainokset