Kehityskumppanuus

Let´s get global -hanke on Unesco-koulujen ja globaalien kehityskysymysten parissa toimivien järjestöjen globaalikasvatuksen hanke, jossa kannetaan globaalia vastuuta, rakennetaan kehityskumppanuutta pohjoisen ja etelän nuorten välillä ja kasvetaan maailmankansalaisina.

Tälle sivulle rakennamme hankkeen aikana Kehityskumppanuuden portaita. Ne mallintavat hankkeen aikana luotua yhteistyötä pohjoisen ja etelän välillä. Yhteistyötä tehdään koko verkoston yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kehityskumppanuuden portaat ovat tällä hetkellä vielä kesken. Hankkeen loppuraportointi on vuoden 2019 helmikuussa.

WP_20171005_15_12_07_Rich

Ensimmäinen SKYPE-yhteys pohjoisen ja etelän nuorten välillä otettiin Jyväskylässä 6.10.2017.

 

 

Kehityskumppanuuden vaiheet:

I Verkostoituminen ja kumppanien etsintä sekä yhteistyöstä sopiminen

WP_20170518_12_58_03_Rich

GlobaalikasvatusWORKSHOP Suomen Pakolaisavussa. Workshopissa tutustuttiin järjestöön ja vahvistettiin koulujen suhdetta järjestöön.

YK-liitossaTETssä

Verkostoa vahvistettiin GlobaalikasvatusTET:ssä vierailemalla Suomen YK-liitossa, Planissa ja monessa muussa järjestössä. Samalla opittiin järjestöjen tekemästä kehitysyhteistyöstä.

 

II YK2030 kestävän kehityksen tavoitteet yhteisenä missiona

WP_20171005_13_34_19_Rich

Helsingin yliopiston kulttuuri- ja sosiaaliantropologi Soila Laivo kertoo opiskelijoille, mitä on antropologien kenttätutkimuksessa käyttämä entnografinen metodi.

 

 

wp_20171006_10_07_16_pro.jpg

Jyväskylän lyseon lukion ja Vaasan lyseon lukion opiskelijat keskustelevat etnografista metodia hyödyntäen YK2030 kestävän kehityksen tavoitteista. Tavoitteena on valita itselle tärkeä kestävän kehityksen tavoite ja lähteä syventämään sitä antropologisin menetelmin.

 

III Matka Ugandaan ja suhteiden vahvistaminen

IV Luotujen käytäntöjen toimeenpano ja juurruttaminen

 

 

 

 

 

 

Mainokset