Let´s get global -hankkeessa tehtiin Kehityskumppanuusmalli lukiokoulutuksen globaalikasvatuksen kehittämiseen

yk2030 ilmastoteotLet´s get global –hankkeen aikana on syntynyt kehityskumppanuusmalli, joka antaa rakennusosia paikalliseen, kansallisen ja globaaliin yhteistyöhön globaalien kehityskysymysten parissa ja mahdollistaa globaalin vastuun kantamisen ja maailmankansalaisena kasvamisen.

Kehityskumppanuusmalli mallintaa hankkeen aikana luotua yhteistyötä globaaleista kehityskysymyksistä kiinnostuneiden järjestöjen ja pohjoisen ja etelän nuorten välillä ja kokoaa hankkeen aikana syntyneet toimintatavat prosessiksi, jonka avulla koulut voivat kehittää globaalikasvatusta ja tehdä yhteistyötä käsitellessään globaaleja kehityskysymyksiä ja Agenda2030-tavoitteita.

Kehityskumppanuusmallin eri tasoja voi soveltaa koulujen oman tarpeen mukaan ja sen yhteydessä on mahdollista hyödyntää tehokkaasti erilaisia tieto- ja viestintätekniikan sovelluksia ja ohjelmia. Kehityskumppanuusmalli on sovellettavissa niin peruskouluihin kuin lukiokoulutukseen.

Kehityskumppanuusmalli perustuu yhteistyöverkostojen rakentamiselle ja edellyttää kussakin tapauksessa oman koulukohtaisen verkoston rakentamista ja hanketoimijoiden kanssa asioista sopimista. Kehityskumppanuusmallin eri vaiheita voi hyödyntää kuitenkin verkostoitumisen ja yhteistyön tekemisen ja syventämisen välineenä. Kehityskumppanuusmallin käyttöönotto edellyttää resursseja koordinointiin ja yhteistyön toteuttamiseen. Kehityskumppanuusmallin yksittäisiä vaiheita voidaan kuitenkin integroida innovatiivisesti esimerkiksi jo olemassa oleviin kursseihin ja koulun toimintaan.

Let´s get global -hankkeen aikana on onnistuttu oikeasti luomaan yhteistyötä pohjoisen ja etelän nuorten kesken yhteistyössä suomalaisten Unesco-koulujen ja järjestöjen kanssa. Syntynyt verkosto ja oppimisympäristö ovat toimineet alustana globaalin vastuun ottamiselle ja kantamiselle ja samalla maailmankansalaisen tietojen ja taitojen syventämisen. Tietämys kestävän kehityksen tavoitteista ja kehitysyhteistyön tekemisen periaatteista on syventynyt. Samalla niin opiskelijat kuin opettajatkin ovat saaneet tärkeitä vaikuttamisen kokemuksia.

Tutustu tarkemmin Kehityskumppanuusmalliin: Kehityskumppanuusmalli lukiokoulutuksen globaalikasvatuksen kehittämiseksi

WP_20180121_14_09_38_Pro

Let´s get global -hankkeessa opimme, että pohjoisen ja etelän nuoret ovat samassa veneessä. Meidän pitää yhdessä ratkoa globaaleja kehitykseen liittyviä ongelmia. Muuten Agenda2030-tavoitteita ei saavuteta. Kuvassa ollaan retkellä Jinjassa Niilillä ja Victoriajärvellä Planin Smartup Factoryn nuorten kanssa tammikuussa 2018.


Let´s get global -hanke on Unesco-koulujen ja globaalien kehityskysymysten parissa toimivien järjestöjen globaalikasvatuksen hanke, jossa kannetaan globaalia vastuuta, rakennetaan kehityskumppanuutta pohjoisen ja etelän nuorten välillä ja kasvetaan maailmankansalaisina.

Mainokset
Kategoria(t): Best practices -blogi, Let´s get global -blogi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s