Haaste kouluille: Tule mukaan mahdollistamaan tyttöjen koulunkäynti Ugandassa!

44750063_565573517226931_2367343543573282816_n[1]

Kuukautiset. Jokaiselle naiselle välttämätön ja väistämätön viikko kerran kuukaudessa. Joillekin helppo ja normaali viikko, toisille viikko täynnä tunteiden vuoristorataa ja ennennäkemätöntä fyysistä kipua. Onneksemme saamme särkylääkkeitä, kuukautissuojia ja tamponeja, joiden avulla voimme elää normaalia elämää, johon useimmille kuuluu päivittäinen koulunkäynti. Kuvitelkaa, että teillä ei olisi pääsyä näihin helpotuksiin kuukautisten aikana. Tämä on normaalia arkipäivää Ugandan naisille ja nuorille tytöille. He eivät voi poistua kotoaan, häpeän ja tuomitsevien katseiden vuoksi. Tämän takia tytöt joutuvat olemaan poissa koulusta kokonaisen viikon joka kuukausi. Let´s get global -hankkeeseen osallistuvat Unesco-koulut haluavat kuitenkin yhdessä Planin Smartup Factoryn kanssa auttaa näitä tyttöjä. Haastamme muut Suomen koulut mukaan edistämään Agenda2030 koulutusta ja tasa-arvoa koskevien tavoitekohtien toteutumista.

facebook_1539593456235

Tasa-arvon ja tyttöjen koulutuksen puolesta taisteleva lastenoikeusjärjestö Plan ja sen perustama SmartUp Factory kouluttaa esimerkiksi syrjäytymisvaarassa olevia ugandalaisia nuoria tulevaisuuden yrittäjiksi Ugandassa. Smartup Factoryn Girls SmartPad -kestokuukautisside auttaa tyttöjä jatkamaan koulunkäyntiä keskeytyksettä kuukautistenkin aikana. Projekti auttaa myös rikkomaan tabuja, joita tytöt ja naiset Ugandassa kohtaavat. Näin edistetään paitsi koulunkäynnin jatkumista, mutta myös tasa-arvoa. Lisäksi kankaasta valmistettu kuukautissuoja on pestävä ja uudelleenkäytettävä.

FB_IMG_1539593180019

Let’s get global -hankeen aikana on perustettu kouluihin globaalikasvatuksen opiskelijaryhmiä, joiden tavoitteena on edistää YK:n Agenda2030 kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista omassa koulussa. Ryhmien toiminnassa korostuu Planin Smartup Factoryn toimintaperiaatteet, kuten osallistaminen ja vaikuttaminen sekä yhdessä innovointi ja tekeminen. Ryhmät ovat toteuttaneet hankkeen aikana pienimutoista varainkeruukampanjoita Planin Smartup Factoryn Girls SmartPAD- projektiin. Rahalla on hankittu kuukautissuojien valmistukseen materiaaleja ja ompelukoneita kuukautissuojien valmistamiseen.

smartpad001

Haastamme kaikki Suomen koulut mukaan tukemaan Planin Smartup Factoryn Ugandassa tekemää työtä tyttöjen koulunkäynnin edistämiseksi. Koulunne voi halutessaan kerätä rahaa pienellä itseideoidulla varainkeruukampanjalla tärkeän asian edistämiseksi.

smartpad002

Miten toimia?

Ideoikaa yhdessä varainkeruukampanja. Varoja voi kerätä esimerkiksi järjestämällä päivätyökeräyksen, kaatamalla kahvia vanhempainilloissa ja keräämällä vapaaehtoinen kahvimaksu, järjestämällä Agenda2030-kirpputorin tai toteuttamalla lapsille temppuradan jne.

Toteuttakaa varainkeruukampanja.

Ottakaa koulun kampanjasta valokuvia ja kertokaa kampanjan tuloksista koulun sosiaalisessa mediassa. Jakakaa sosiaalisen median postaus myös Let´s get global -hankkeen Facebook-sivulle osoitteeseen: https://www.facebook.com/letsgetglobalhanke/

Tilittäkää kerätyt rahat Planin Smartup Factoryn SmartPad-projektiin käyttämällä oheisia tili- ja viitetietoja:

Saaja: Plan International Suomi sr
Keräyslupa: POL-2015-4693
Tilinumero: FI90 1279 3000 5131 56
Viitenumero: 105794567

smartpad003

Kiitos tuesta. 🙂

Mainokset
Kategoria(t): Let´s get global -blogi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s