Let´s get global -asiaa Planin Tyttöjen oikeuksien illassa Vaasassa

FB_IMG_1539593180019Jotta sanomaa saadaan levitetyksi, on tärkeää jakaa sitä erilaisissa ympäristöissä. Järjestimme PLAN Suomen kanssa Tyttöjen oikeuksien illan Vaasassa lokakuun alussa, jonka aikana pääsin myös esittelemään Let’s Get Global -projektia ja kertomaan Ugandan matkastamme.

Oli mahtavaa kertoa, kuinka projekti on kokenut jo monet kehitysaskeleet ja kuinka sitä työstetään täysin sydämin jatkuvasti laajentuvassa piirissä! SmartPad -projekti herätti ajatuksia muun muassa naisten oikeuksien rajallisuudesta sellaisissa maissa, joissa kuukautiset ovat vielä jokseenkin ”tabu” aihe.

Aiheeseen liittyen jaoin myös kuvia ja ajatuksia Ugandan matkamme valistustyöpajasta, jossa saimme olla läsnä ja kuulla, kuinka nuorilta nuorille kulkeva tieto on hyvä keino saada yleisesti omasta terveydestä ja siihen liittyvistä oikeuksista informaatiota.

Let’s Get Global -projektista kertomalla saa uusia näkökulmia omaan ajatteluun ja laajennettua perspektiiviä entisestään. Myös omien ajatusten, tunteiden ja kokemuksien pukeminen sanoiksi on palkitsevaa, sillä näin saadaan enemmän asioita aikaan.

Tyttöjen oikeudet puhuttaa ympäri maailmaa, ja tapahtuman aikana esittelyssä olleet Plan:in erilaiset Tyttöjen päivän tapahtumat ovat myös oivia tapoja herättää asian tiimoilta keskustelua ja konkreettisia tekoja.

Jatketaan siis yhdessä kestävästi kehittäen kohti tasa-arvoista maailmaa!

We cannot succeed, if half of us are held back.

– Malala Yousafzai 

Saara Huhta, Jyväskylän Lyseon lukio, IB YO 2018

Mainokset
Kategoria(t): Let´s get global -blogi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s